ajdova kasa glub gurmanov skarucna

Ajdova Kaša

Čas priprave: 20 min do 1 ure (odvisno od jurčkov, ali so sušeni ali sveži)

marko zagar klub gurmanov skarucna

Z Jurčki – Gobami

Sestavine:

  • Ajdova kaša
  • Olje
  • Čebula
  • Jurčki ali šampinjoni
  • Peteršilj
  • Česen
  • Šetraj
  • Origano
  • Poper
  • Sol
  • Sladka smetana
  • Kisla smetana

Priprava:

1. V visokem loncu zavrem rahlo osoljeno vodo in vanj vsujem ajdovo kašo ter kuham 15 minut (odmerim 5 delov vode na 1 del surove ajdove kaše). Nato odcedim.

2. V nizki kozici prepražim na drobno nasekljano čebulo, da porumeni.

3. Dodam na lističe narezane jurčke ali šampinjone in jih prepražim, solim ter dodam nasekljan česen, da zadiši, nato še narezan peteršilj, origano, šetraj in mleti poper.

4. Prilijem bešamel (svetlo prežganje na maslu zalito z mlekom) in pustim rahlo vreti 2 minuti, nato dodam sladko smetano ter na hitro pokuham.

5. Primešam kuhano in odcejeno ajdovo kašo ter kislo smetano in vse skupaj le še segrejem.

Nasvet:

Ajdovo kašo z gobami lahko dekorirate z rezino limone in žličko žvrkljane kisle smetane.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja