klub gurmanov skarucna

Buhteljni z Mermelado

Čas priprave: 30 minut

Sestavine:

  • Moka
  • Kvas
  • Sladkor
  • Mleko
  • Jajca
  • Sol
  • Olje
  • Marmelada
  • Maslo
  • Sladkor v prahu

Priprava:

1. V skledo stresem moko in na sredini z zajemalko napravim jamico. Vanjo nadrobim kvas ter ga potresem s sladkorjem, zalijem z mlekom ter pustim, da kvas vzhaja. V skledi zgnetem v gladko testo. Skledo nato pokrijem s servieto in postavim na toplo, da vzhaja. Njegova velikost se mora povečati za dvakrat ali trikrat.

2. K vzhajanemu testu dodam preostali sladkor, mleko, maslo, jajca in sol. Vse skupaj gnetem tako dolgo, da se testo loči od sklede in se v njem pojavijo mehurčki. Vgneteno testo ponovno pokrijem in pustim vzhajati, da zopet vzhaja (njegova velikost se mora zopet podvojiti).

3. Pekač namažem z maščobo, vzhajano testo pa razvaljam na pomokani deski na prst debelo. Narežem na kvadrate, nanje pa namažem marmelado ter jih prepognem. Testo stisnem z vseh štirih stranic, tako da je marmelada na sredini.

4. Vsak buhtelj pomočim z ene strani v stopljeno maslo, da se med peko ne sprimejo. Nato naj še enkrat vzhajajo.

5. Buhteljne pečem 35 – 40 minut na 220 stopinjah. Če med peko porjavijo, jih povrhu pokrijem s srebrno folijo.

6. Pečene položim na desko in jih potresem s sladkorjem v prahu.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja