Fižolova Juha

Fižolova Juha

Čas priprave: 3 ure + namakanje čez noč

Fižolova Juha

Sestavine:

  • Čebula
  • Česen
  • Fižol
  • Sol
  • Poper
  • Lovor
  • Olje
  • Šetraj
  • Majaron
  • Timijan
  • Celi črni poper

Postopek:

1. Fižol čez noč namočim v hladni vodi.

2. Odcedim fižol in ga oplaknem.

3. Zalijem ga z vrelo vodo in kuham do 15 minut.

4. Fižolovko odlijem stran (s tem se znebimo vetrov po fižolu).

5. Narezano čebulo popražim do zlato rumene barve.

6. Dodam česen, da zadiši in fižol, nato solim, začinim z lovorjevim listom, timijanom, šetrajem, vse skupaj pa zalijem z vodo in kuham do mehkega.

7. Ko je fižol kuham, tretjino spasiram in ga vrnem v juho.

8. 15 – 20 minut pred koncem začinim z majaronom.

Nasvet:

V fižolovo juho lahko po želji dodate še kuhano ribano kašo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja