:Golaž Jadranskih Kalamarov In Krompirjevi Njoki

Golaž Jadranskih Kalamarov In Krompirjevi Njoki

Čas priprave: do 30 minut

:Golaž Jadranskih Kalamarov In Krompirjevi Njoki

Sestavine:

  • Jadranski kalamari (veliki in debeli – mesnati)
  • Čebula
  • Olivno olje
  • Česen
  • Rdeče vino
  • Pasiran paradižnik
  • Mleti lovor
  • Rožmarin
  • Mleta sladka rdeča paprika

Priprava:

1. Kalamare očistim drobovine in jim odstranim zobe ter oči.

2. Narežem jih na kolobarje oziroma večje kose (lahko tudi po dolgem, da dobim kvadrate).

3. Na drobno sesekljam čebulo in jo v loncu prepražim na olivnem olju ter posolim.

4. Čebuli dodam kalamare in nasekljan česen, da zadiši.

5. Začinim, dodam pasiran paradižnik in zalijem z rdečim vinom.

6. Sestavine v loncu pokrito dušim do 30 minut na majhnem ognju (odvisno od velikosti kalamarov). Po potrebi dolivam vodo ali vino.

7. Serviram s testenimi ali krompirjevimi njoki in dekoriram s svežim peteršiljem.

Nasvet:

Oglejte si tudi recept za pripravo njokov!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja