golaz klub gurmanov skarucna

Goveji Golaž

Čas priprave: 4 ure

golaz klub gurmanov skarucna

Sestavine:

  • Čebula
  • Česen
  • Začimbe (lovorjev list, črn poper, mleta kumina, timijan, sladka rdeča paprika, ostra rdeča paprika)
  • Olje
  • Sol
  • Meso – goveji bočnik
  • Močno rdeče vino

Postopek:

1. V visok lonec vržem na drobno narezano čebulo (nekateri narežejo čebulo le na 4 dele, saj se med praženjem in kuhanjem lažje razpusti), ji dodam malce olja in jo pražim čim dlje, da vsaj postekleni, vendar pazim, da se ne prižge. Vmes jo še posolim, da se lažje razpusti.

2. Medtem narežem meso govejega bočnika (goveja krača) na kose velikosti 3×3 cm, kite na malo manjše kose, in dodam v lonec k čebuli.

3. Dodam nasekljan česen ter začimbe (lovorjev list, malo črnega popra, mleto kumino, timijan, sladko rdečo papriko in ščepec ostre rdeče paprike) ter zalijem z močnim rdečim vinom.

4. Odkrito kuham do mehkega.

Nasvet:

Za boljši okus naredite malo temnega suhega prežganja, da se tekočina poveže. Nikar ne dodajajte moke le za zgostitev, uporabite raje otrobe. Nekaj minut pred serviranjem dodajte na drobno narezane sveže rdeče ali zelene paprike, da golaž osvežite. Servirajte v globokih krožnikih, za dekoracijo pa uporabite malce premešane kisle smetane. Po želji lahko golaž servirate tudi s testeninami, njoki, polento, itd.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja