Gurmanska Bajadera

Gurmanska Bajadera

Čas priprave: 45 minut

Gurmanska Bajadera

Sestavine – bela masa:

  • Albert keksi (45 dag)
  • Kokosova moka (15 dag)
  • Maslo (23 dag)
  • Sladkor (75 dag)
  • 5 dag vanilijevega sladkorja
  • Voda (1,5 dcl)
  • Domači rum (0,75 dcl)

Sestavine – temna masa:

  • Kvalitetna temna čokolada (15 dag)
  • Maslo (19 dag)

***Količino pri obeh masah razpolovite na pol in jih delajte posebej, da se ne strdijo – glej pripravo spodaj.

Priprava:

1. Albert kekse zmeljem v kašo in jih pomešam s kokosovo moko.

2. Na parni kopeli, ki jo pripravim tako, da v loncu segrejem vodo in nanjo postavim drugo posodo z sestavinami, segrejem maslo, vodo, rum in sladkor, dokler se sladkor v že tekoči zmesi ne bo popolnoma stopil.

3. Na drugi parni kopeli segrejem črno čokolado in 10 dag masla.

4. Stopljeno prvo zmes iz parne kopeli zmešam z zmletimi albert keksi. Masa mora ostati topla.

5. Z maslom dobro namažem pekač in vanj položim polovico mase s keksi, da nastane plast debela približno 3 – 4 mm. S prsti, žlico ali valjarjem razmažem tako, da je povsod enakomerno porazdeljena.

6. Polovico čokolade iz druge parne kopeli zlijem v pladenj in dam v hladilnik za pol ure.

7. Ko se masa strd,i postopek ponovim s preostankom obeh zmesi, da dobim vsega skupaj 4 plasti.

8. Dam v hladilnik, da se masa ponovno strdi.

9. Strjeno zmes narežem na podolgovate kocke (npr. 3 x 1,5 cm) in jih postavimo na slaščičarske papirčke (glej sliko).

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja