jerpica klub gurmanov ljubljana vodice skarucna domaci kruh

Jerpica

Čas priprave: 1 ura

jerpica klub gurmanov ljubljana vodice skarucna domaci kruh

Sestavine:

  • Moka
  • Sol
  • Kvas
  • Sladkor
  • Mleko
  • Svinjska mast
  • Ocvirki

Priprava:

1. Pri pripravi jerpice zamesimo testo kot za kruh in sicer:

– Moko, ogreto na sobni temperaturi, presejem v lonec, da je mehkejša in jo osolim.

– Na sredini presejane moke z zajemalko naredim luknjo in vanjo nadrobim kvas, dodam malce sladkorja in zalijem z toplo vodo. Zamesim testo do gladkega (po potrebi med mesenjem dodam vodo ali moko).

– Testo na toplem pustim počivati, da vzhaja.

2. Pečico segrejem na 220 stopinj (če imate krušno peč, jo očistite pepela).

3. Testo razvaljam na približno 1,5 cm (za debelino prsta).

4. Premažem s svinjsko mastjo in potresem z ocvirki. Rahlo potlačim, da se ocvirki sprimejo s testom.

5. V krušni peči ali v pečici pečemo približno 20 minut.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja