Domača Jetrna Pašteta

Domača Jetrna Pašteta

Čas priprave: 1,5 ure + hlajenje

Domača Jetrna Pašteta

Sestavine:

  • Olje
  • Čebula
  • Telečja Jetrca
  • Goveji jezik
  • Ceil poper
  • Mleti poper
  • Lovorjev list
  • Jušna zelenjava
  • Česen
  • Mleta kumina
  • Majaron
  • Konjak/Brandy
  • Belo vino
  • Peteršilj

Priprava:

1. Čebulo narežem na tanke lističe in jo v nizki kozici prepražim na olju, dokler ne postane zalto rumene barve. Nato v kozico dodam jetrca, narezana na tanke rezine.

2. Jetrca prepražim in jim dodam olupljen na lističe narezan že kuhan telečji jezik (jezik skuham kot juho v osoljeni vodi z dodatkom celega popra in lovorjevega lista).

3. V kozico dodam nasekljan česen, jušno zelenjavo narezano na čim manjše koščke in začinim z lovorovjevim listom, mletim poprom, ščepcem mlete kumine in majaronom.

4. Vse sestavine zalijem s šilcem konjaka ali domačega brendija ter malo belega vina.

5. Pokrito dušim na malem ognju približno 30 minut.

6. Pašteto ohladim in jo nato zmeljem s strojčkom za mletje mesa (če tega nimam, uporabim multipraktik) na želeno debelino.

Nasvet:

Domačo jetrno pašteto lahko dekorirate s svežim peteršiljem.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja