klub gurmanov skarucna

Jurčki

Čas priprave:

Sestavine:

  • Jurčki – celi, zamrznjeni
  • Olje ali svinjska mast
  • Česen
  • Sol
  • Olivno olje – opcijsko

Priprava:

1. V nizko kozico dam nekaj kapljic olja ali še bolje, svinjske masti.

2. Ko se kozica segreje, dam notri zamrznjene jurčke in jih pokrijem s pokrovko.

3. Vmes premešam in ponovno pokrijem.

4. Po nekaj minutah jih dam ven iz kozice, razrežem na četrtine in pečem naprej.

5. Na koncu dodam še česen, jurčke posolim in jih pokapam z malce olivnega olja.

Nasvet:

1. V zmrzovalniku lahko shranjujete cele jurčke, še bolje pa je, da jih razrežete na tanko.

2. Fino je, da zamrznjene jurčke date ven iz zmrzovalnika vsaj kakšne pol ure preden jih začnete pripravljati.

3. Jurčke obvezno pripravljamo na visoki temperaturi.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja