karamel puding

Karamelni Mlečni Riž Puding

Čas priprave: 20 minut

karamel puding

Sestavine:

  • Mleko
  • Sladkor
  • Riž
  • Sol
  • Muškatni orešček
  • Cimet
  • Kakav

Priprava:

1. V nizki kozici na majhnem ognju pražim sladkor toliko časa, da nastane temni karamel. Pazim, da se mi sladkor ne prižge.

2. V kozico dolijem 1 – 2 dl vode in šele nato mleko, ki bi se v nasprotnem primeru zažgalo v vročem loncu. Riž poljubne sorte operem pod vodo, ga odcedim in dodam mleku. Posolim, potresem z mletim cimetom in muškatnim oreščkom. Kuham toliko časa, da se riž zmehča.

Nasvet:

Po želji lahko dodate sladkor, kakav, ipd.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja