Kokošja Župa Z Žlikrofi

Kokošja Župa

Čas priprave: 4 – 6 ur

Kokošja Župa Z Žlikrofi

Kokošja Župa Z Žlikrofi

Sestavine:

  • Domača kokoš
  • Sol
  • Celi poper
  • Lovorjev list
  • Čebula
  • Jušna zelenjava
  • Moka
  • Olje
  • Jurčki
  • Majaron
  • Belo vino

Postopek:

Juha

1. Domači kokoši odstranim perje in drobovino ter jo temeljito operem. Odrežem žlezo iz repa.

2. Kokoš položim v visok lonec s hladno vodo in kar najpočasneje segrevam vodo do vrelišča.

3. Dodam sol, celi poper, lovorjev list ter na cm debele narezane kolobarje čebule, ki sem jo zapekel v ponvi ali na žaru do skoraj črne barve.

4. Juha naj bo do vrelišča na najmanjšem ognju tako, da bo potrebovala vsaj 45 minut do vretja.

5. Po približno 4 – 5 urah kuhanja (pod vreliščem – juha ne sme vreti!) dodam jušno zelenjavo in kuham dokler se zelenjava ne zmehča. Med tem časom pripravim žlikrofe, nadevane s poljubnim nadevom.

Žlikrofi z jurčki

1. Za testo za žlikrofe zamešam moko, vodo in malce olja. Gnetem do gladkega ter razvaljam na približno mm debeline.

2. Testo razrežem na kvadrate velikosti 6×6 cm.

3. Posamezne kvadratke nadevam z jurčki, prepraženimi na čebuli, začinjenimi s sesekljanim česnom, soljo, mletim poprom, majaronom in malce belega vina.

4. Testo prepognem, da dobim nadevane trikotnike ter jih stisnem na stikih, da se sprimejo.

5. V rahlo osoljeni vreli vodi jih kuham 10 minut.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja