klub gurmanov skarucna

Krompirjevo Testo Za Njoke

Čas priprave: 1 ura

Ali Druge Krompirjeve Jedi

Sestavine:

  • Star moknat krompir
  • Sol
  • Jajca
  • Bela gladka moka
  • Bela ostra moka

Priprava:

1. Star moknat krompir operem in celega skuham v osoljeni vodi.

2. Ohlajenega olupim, posolim in pretlačim v pire.

3. Na vsak kilogram krompirja vmešam dve jajci, belo ostro moko in še belo gladko moko.

4. Zelo pomembno je, da testa ne gnetem predolgo in ga NE pustim stati, sicer bo krompir spustil vodo, zmes pa bo postala lepljiva.

5. V širokem loncu nato kuham poljubne oblike, ki jih naredim iz testa.

Njoki

Testo razsvaljkam na dolge svaljke in jih narežem na male njoke. Kuham jih približno 5 minut v osoljeni vreli vodi.

Svaljki

Testo razsvaljkam na dolge svaljke in oblikujem poljubno dolžino, debelino in širino svaljkov. Kuham jih približno 5 minut v vreli vodi.

Cmoki

Z rokami iz testa oblikujem polpete in jih napolnim z poljubnim nadevom. Kuham jih približno 10 minut v vreli vodi.

Ocvrtki

Testo razsvaljkam na dolge svaljke in oblikujem poljubno dolžino, debelino in širino svaljkov. Pečem jih približno 5 minut v vročem olju.

Štruklji

1. Testo razvaljam na debelino 0,5 cm, namažem s poljubnim nadevom in zvijem.

2. Na koncu jih zavijem še v naoljeno ALU folijo ali v prt, ki sem ga posul z drobtinami. V vroči in osoljeni vodi kuham približno 20 minut.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja