Marko Žagar klub gurmanov skarucna

Kuharski Nasveti Chefa

Nasveti:

Nasvet št. 1: Imamo dve jajci, eno je kuhano, drugo surovo. Kako vemo, katero je kuhano?

Odgovor: Obrnemo ga kot vrtavko in če se vrti, je kuhano in če ne, je surovo.

Nasvet št. 2: Koliko časa se kuha telečji ali goveji jezik (oz. jezik katere koli živali)?

Odgovor: Jezik se kuha toliko časa, da se povrhnjica z lahkoto olupi.

Nasvet št. 3: Kaj lahko naredimo s škampovimi glavami?

Odgovor: Škampe prekuhamo, glave zmeljemo in jih precedimo, da dobimo škampovo osnovo.

Nasvet št. 4: Kako je priporočljivo v zmrzovalniku shranjevati jurčke? Kako jih je najbolje pripraviti?

Odgovor: V zmrzovalniku lahko shranjujete cele jurčke, še bolje pa je, da jih razrežete na tanko. Fino je, da zamrznjene jurčke date ven iz zmrzovalnika vsaj kakšne pol ure preden jih začnete pripravljati. Jurčke obvezno pripravljamo na visoki temperaturi.

klub gurmanov skarucna

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja