klub gurmanov skarucna

Lisičkova Župa S Krompirjem

Čas priprave: 1,5 ure

Sestavine:

  • Sol
  • Majaron
  • Lovor
  • Svinjska mast ali olivno olje
  • Čebula
  • Česen
  • Lisičke
  • Krompir
  • Korenček
  • Belo vino

Priprava:

1. Lisičke operem in jih razrežem ali z roko natrgam na enake, primerno velike kose.

2. V visoki kozici na svinjski masti ali olivnem olju opražim na drobno narezano čebulo.

3. Dodam ji lisičke ter pražim nekaj minut.

4. Dodam nariban korenček in pražim še nekaj minut.

5. Lisičkam dodam nasekljan česen in na male kocke narezan krompir. Zalijem z vodo, z malce belega vina, začinim s soljo, lovorjem in majaronom. Kuham na majhnem ognju.

6. V ponvi na svinjski masti naredim svetlo rjavo prežganje (uporabim lahko tudi suho prežganje), dodam malo lisičkove juhe in z metlico mešam, da ne nastanejo grudice. Zlijem v juho.

7. Kuham toliko časa, da se krompir skuha.

Nasvet:

Lisičkovo župo lahko dekorirate z rezino limone in nasekljanim peteršiljem, po okusu pa dodate tudi malo kisle smetane.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja