klub gurmanov skarucna

Orehova Potica

Čas priprave: do 2 uri

Sestavine:

Testo

  • Moka – 50 dag
  • Maslo – 7 dag
  • Mleko – 2 dcl
  • Sladkor – 6 dag
  • Sol
  • 4 rumenjaki ali 2 rumenjaka in 2 jajci
  • Rum
  • Limonina lupina
  • Kvas – 3-4 dag

Nadev:

  • Zmleti orehi – 50 dag
  • Nasekljani orehi – 10 dag
  • Mleko – 1-2 dcl
  • Limonina lupina
  • Rum
  • Sladkor – 10 dag
  • Maslo – 4 dag
  • vanilij

Priprava:

1. Kvašeno testo zamesim in ga pustim vzhajati.

2. Pripravim orehov nadev.

3. Vzhajano testo razvaljam in namažem z nadevom. Nadev potresem z nasekljanimi orehi.

4. Potico zvijem in jo položim v masten, z drobtinami potresen model. Ponovno pustim vzhajati.

5. Vzhajano prebodem z vilicami in namažem s stepenim jajcem.

6. Eno uro pečem pri 200-220 stopinjah Celzija.

7. Po 15 minutah temperaturo zmanjšam na 180 stopinj.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja