Prežganka Ali Zaporniška Župa

Prežganka

Čas priprave: 1 – 1,5 ure

Prežganka Ali Zaporniška Župa

Prežganka Ali Zaporniška Župa

Sestavine:

  • Svinjska mast ali druga maščoba
  • Moka
  • Mleta kumina
  • Čebula
  • Jajce
  • Sol

Postopek:

1. V nizki kozici segrejem mast z dodano moko in jo počasi pražim 30 – 45 minut do zlato rumene barve.

2. Dodam čebulo narezano na kolobarje in jo pražim do temno rjave barve (pazim, da se ne prismodi).

3. Dodam mleto kumino in sol ter zalijem z vodo.

4. Kuham vsaj 15 minut.

5. Po želji odstranim odvečno maščobo.

6. Razžvrkljam jajca in jih počasi vlivam v juho. Mešam previdno in počasi, da ne razbijem jajc.

Nasvet:

Po želji dekorirajte z nasekljanim peteršiljem ali peteršiljevo vejico, da juho malo osvežite.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja