Princes Krofi

Princes Krofi

Čas priprave: 1,5 ure

Princes Krofi

Sestavine:

Testo

  • 6 jajc
  • 2/3 masla 0z. 15 dag
  • 15 dag ostre moke ali 5 zvrhanih jedilnih žlic
  • 2 dl vode
  • Ščepec sol

Krema

  • 1l mleka
  • 6 jajc (za peko oz. domača jajca, če želimo dobiti lepšo oranžno rdečo barvo)
  • 8 zvrhanih jedilnih žlic sladkorja ali 25 dag
  • 1x vanilijev sladkor oz. ena žlica
  • 5 zvrhanih jedilnih žlic moke
  • 2,5 – 4 dl smetane za stepanje (oz. po občutku)

*** Za boljši okus lahko v mleko kuhate limonino ali pomarančno lupinico ali pa dodate še kapljico ruma.

Priprava:

1. Maslo in vodo zavrem in ob nenehnem mešanju počasi vmešam moko. Nastane cmok.

2. Ko se testo ohladi do mlačnega, dodajam cela jajca, enega za drugim in vmešavam v še mlačno testo ter dobro premešam, da testo postane gladko.

3. Z čajno žlico na pomaščen pekač naredim kupčke, med katerimi pustim dovolj prostora, saj testo naraste. Pečem 20 minut na približno 210 stopinjah.

4. Med tem pripravljam kremo in 2/3 mleka pristavim na ogenj. Zmešam jajca, sladkor, vanilijev sladkor, moko in 1/3 mleka. Dodam kapljico ruma za boljši okus.

5. V vrelo mleko počasi vmešavam narejeno zmes. Ob neprestanem mešanju kuham še 7 minut. Kremo pustim, da se ohladi.

6. Ohlajene kupčke testa prerežem. Ker so narasli, je v sredini luknja.

7. Nadevam jih s kremo in stepeno sladko smetano ter potresem z mletim sladkorjem ter okrasim s tekočo čokolado.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja