klub gurmanov skarucna

Šmorn Carski Praženec

Čas priprave: 20 minut

Sestavine:

  • Jajca
  • Sladkor
  • Pol kozarca mleka
  • Moka
  • Pretlačena skuta
  • Sladka smetana
  • Limonina lupinica
  • Sol
  • Maslo za pekač
  • Sladkor v prahu za posip

Priprava:

1. Ločim rumanjake od beljakov.

2. Vse sestavine razen beljaka in sladkorja stresem v skledo in jih z metlico dobro premešam.

3. Beljake stepem v trd sneg in med stepanjem počasi dodajam sladkor, dokler ne porabim vsega.

4. Nato ga narahlo primešam testu.

5. Testo lahko po želji spečem v pečici ali ponvi.

6. Če ga želim speči v peči, testo vlijem v dobro naoljen pekač in dam v pečico, ogreto na 200 stopinj.

7. Ko spodnja stran porumeni, testo z lopatico obrnem in pustim, da se hrustljavo zapeče še na drugi strani. Ko je pečen, ga razrežem in potresem s sladkorjem v prahu.

8. Cesarski praženec lahko podobno spečem tudi v ponvi. Vanjo vlijem malo olja, nato še testo. Ko je na eni strani zapečen, ga z lopatico obrnem in pustim, da se zapeče še na drugi strani.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja